Medic specialist in ortodontie Cluj Napoca si Turda Consultatii ortodontice de specialitate

Servicii stomatologice oferite

In afara de tratamentele ortodontice in cabinetul nostru mai puteti beneficia si de alte servicii necesare inaintea unui tratament ortodontic sau pur si simplu pentru rezolvarea probemelor dentare pe care le prezentati

PEDODONTIE

Pedodontia se ocupa cu tratamentul problemelor dentare la copii - tratamentul dintilor de lapte si al dintilor permanenti tineri.

Pe langa tratamentul cariilor dintilor de lapte pedodontia se ocupa si cu tratamentele profilactice - sigilari, fluorizari, etc atat la dintii de lapte cat si la cei permanenti tineri - deoarece este la fel de important sa prevenim aparitia cariilor ca si tratamentul lor precoce. Acest lucru este esential deoarece cariile dintilor de lapte pot afecta dezvoltarea si eruptia dintilor definitivi.

Pierderea precoce a dintilor de lapte atrage dupa sine fie o intarziere a eruptiei dintilor definitivi fie o eruptie mult prea rapida cu dinti incomplet mineralizati si foarte sensibili la aparitia cariilor dentare. De asemenea se poate produce migrarea dintilor definitivi deja erupti (maselele care erup in jurul varstei de 6 ani) in spatiul dintilor de lapte pierduti astfel ca viitorii dinti care ar trebui sa erupa in acel spatiu nu vor mai avea loc suficient.

COSMETICA DENTARA

Cu ajutorul acestor servicii putem inlatura micile probleme care va deranjeaza, cum ar fi tartrul si coloratiile dentare.

  • Detartraj cu ultrasunete
  • Periaj profesional cu Airflow
  • Albirea dintilor

ODONTOTERAPIE (tratarea cariilor dentare)

Odontoterapia se ocupa cu tratarea cariilor dentare. In lipsa tratamentului caria evolueaza pana la afectarea nervului cu aparitia durerii sau chiar distrugerea totala a dintelui ceea ce face necesara extarctia acestuia.

ENDODONTIE (tratamente de canal)

Endodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul canalelor radiculare in cazul dintilor la care este deja afectat nervul pentru a permite pastrarea pe arcada si a unor dinti compromisi prin carie sau afectiuni parodontale.

PROTETICA SI IMPLANTE DENTARE (lucrari ceramice, reconstituiri coronare)

Protetica se ocupa cu restabilirea functionalitatii aparatului dento-maxilar prin lucrari fixe (coroane, punti, etc) sau mobile (proteze partiale, totale, etc).

Cand dintele nu mai poate fi reparat cu ajutorul plombelor este necesara acoperirea lui cu o coroana cimentata pentru a-i creste rezistenta si a-i prelungi viata pe arcada dentara. De asemenea, cand exista unul sau mai multi dinti lipsa, spatiul trebuie inchis cu ajutorul unor lucrari cimentate pe dintii stalpi care se numesc punti. Atunci cand dintii vecini spatiului edentat sunt integrii si nu se doreste slefuirea acestora se recomanda utilizarea implantelor dentare.

Cand acest spatiu este prea mic in functie de situatia generala se recomanda tratament ortodontic in scop protetic: fie se inchide complet spatiul cu ajutorul aparatelor dentare fie tot cu ajutorul acestor aparate se creaza spatiu suficient pentru aplicarea implantelor sau a lucrarilor dentare. In situatia in care nu mai sunt prezenti decat foarte putini dinti pe arcada, se indica fie o proteza partiala, fie extractia acestora si confectionarea unei proteze totale.

PROFILAXIE

  • Sigilari - Protejarea suprafetelor dentare impotriva aparitiei cariilor cu ajutorul unor pelicule de solutii bogate in flor.
  • Florizari - Aplicari topice de flor.

CHIRURGIE DENTOALVEOLARA (extractia dintilor)

Se indica in situatiile cand dintii nu mai pot fi tratati prin alte metode sau in scop ortodontic pentru obtinerea spatiului necesar alinierii dintilor.