Medic specialist in ortodontie Cluj Napoca si Turda Consultatii ortodontice de specialitate

Ghidul pacientului - Informatii pentru pacienti

Consultatia initiala

Examinarea dentara a pacientului

La ce trebuie sa te astepti? In cadrul primei consultatii veti primi mai multe informatii legate de ortodontie si de ceea ce implica un tratament ortodontic pentru a putea alege impreuna cu medicul ortodont ceea ce vi se potriveste mai bine. Tot in cadrul primei consultatii se va face o examinare initiala si vi se vor prezenta diferite variantele de tratament, urmand ca un plan de tratament potrivit pentru fiecare pacient...

  Detalii consultatie initiala

 

Fazele de tratament

Fazele de tratament ortodontic

Datele adunate la prima consultatie (istoric dentar, modele de studiu, fotografii, radiografii) sunt analizate si in urma rezultatelor obtinute se stabileste planul de tratament care sa raspunda tuturor nevoilor dumneavostra. In acesta sedinta vi se va explica planul de tratament si vi se vor prezenta mijloacele prin care putem ajunge la obiectivele propuse (aparate mobile, fixe sau alte dispozitive ajutatoare in functie de fiecare caz in parte)

  Detalii faze tratament

 

Urgentele ortodontice

Cand vorbim de o urgenta in ortodontie

In primele zile dupa aplicarea aparatului si dupa fiecare activare a acestuia timp de 2-3 zile poate aparea un usor discomfort la nivelul dintilor sau maxilarelor. Acest lucru este absolut normal si nu trebuie sa va ingrijoreze.Se recomanda utilizarea alimentelor moi timp de 3-4 zile si clatiri cu apa calduta sarata( dizolvati o lingurita de sare intr-un pahar cu apa calda). In anumite cazuri (in functie de pragul de sensibilitate al fiecarui pacient) se pot utiliza diferite analgezice (ibuprofen, algocalmin etc)

  Detalii urgente ortodontice

 

Alimentatia in timpul tratamentului

Ce ai voie sa mananci cand ai bracketuri

In primele zile de la aplicarea aparatului dintii vor fi usor sensibili si veti simti un usor discomfort. Acest lucru este absolut normal si nu trebuie sa va sperie. In aceasta perioada recomandam o dieta cu alimente mai moi. Evitati legumele crude sau fructele tari, covrigi sau paine crocanta. Nu va ingrijorati!!! In cateva zile totul va reveni la normal, insa va trebui sa aveti grija de aparat pe toata perioada tratamentului. De asemenea pentru a reduce discomfortul puteti sa faceti clatiri cu apa calduta sarata (dizolvati o lingurita de sare intr-un pahar de apa calduta si clatiti timp de cateva minute). In situatia in care discomfortul persista puteti sa luati un antialgic de tip ibuprofen.

  Detalii alimentatie

 

Igiena in timpul tratamentului

Pastreaza dintii curati si daca ai bracketuri

Odata ce aparatul dentar a fost aplicat este foarte important sa mentineti o igena dentara la fel de buna ca si inaintea aplicarii acestuia. Braketurile, arcurile, inelele sau aparatele de contentie reprezinta elemente la nivelul carora particulele alimentare pot stagna cu usurinta ceea ce sa faca mai dificila igienizarea dintilor. De aceea se recomanda un periaj atent, folosirea atei dentare si a apei de gura preferabil dupa fiecare masa pentru a preveni acumularea placii dentare, aparitia cariilor si afectiuni ale gingiilor.

  Detalii igiena dentara