Indreapta-ti dintii cu aparatele dentare moderne Dinti aliniati cu aparate dentare

Aparatele dentare fixe metalice si ceramice

Aparatele dentare fixe metalice

Aparat dentar fix metalic

Sunt aparatele dentare conventionale si cele mai des utilizate, designul actual facand purtarea lor foarte confortabila. Componentele principale ale aparatului dentar fix in general, deci si a celui metalic este reprezentat de bracket-uri, elementele care se vor lipi pe dinti si de arcuri care reprezinta elementele ce ajuta la deplasarea (indreptarea) dintilor. Aceste elemente sunt realizate din oteluri de inalta calitate si manufacturate cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie.

Avantaje

  • pretul cel mai scazut in comparatie cu celelalte aparate ortodontice fixe
  • este rezistent, nu se fractureaza
  • dimensiuni reduse, deci un confort marit pentru pacient
  • in cazul in care se desprinde accidental de pe dinte poate fi relipit

Dezavantaje

  • este vizibil

Aparatul dentar poate fi personalizat pentru fiecare pacient in parte prin fixarea arcului cu ajutorul elasticelor colorate in functie de preferintele fiecaruia, facand designul acestuia mai vesel, unic, astfel experienta purtarii aparatului devine una distractiva ( in special la pacinetii copii, si nu numai)

Aparatele dentare fixe ceramice

Aparat dentar fix ceramic

Aparatele fixe ceramice reprezinta varianta estetica a celor metalice. Ele sunt foarte populare printre pacientii adulti care au o viata sociala activa si pentru care estetica joaca un rol deosebit. Bracket-urile sunt realizate din diferite tipuri de ceramica de la culorea alba pana la transparent (Ice, Safir), facand vizibilitatea lor foarte redusa. Exista si aparate ceramice cu slot metalic care imbina caracteristicile functionale ale aparatelor metalice cu cele estetice ale celor ceramice.

Avantaje

  • este foarte putin vizibil, avand culoarea dintelui este un aparat dentar discret