Medic specialist in ortodontie Cluj Napoca si Turda Consultatii ortodontice de specialitate

Tratamente ortodontice Cluj - Cabinete ortodontie in Cluj Napoca si Turda

Ortodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu corectarea anomaliilor dento maxilare (indreptarea dintilor si corectarea relatiilor dintre maxilare) utilizand aparate dentare fixe si mobile. Pe langa un zambet frumos cu ajutorul tratamentului ortodontic se obtine o estetica faciala deosebita si un profil mai frumos.

Tratamentul ortodontic precoce

Baiat cu bracketuri

Se recomanda ca prima consultatie ortodontica sa nu se faca mai tarziu de varsta de 7 ani. Tratamentul ortodontic precoce (copii 3-6 ani) este indicat in principal pentru a preveni sau a corecta problemele ce tin de ocluzia (muscatura)copilului. Exista multe cauze care pot determina aparitia problemelor de la varste mici, printre care factorii genetici, pierderea prematura ...

  Detalii tratament precoce

Ortodontie copii si adolescenti

Fetita cu bracketuri

Cand pe arcadele dentare exista atat dinti de lapte cat si dinti permanenti obiectivele tratamentului urmaresc continuarea indepartarii obiceiurilor vicioase daca acest obiectiv nu a fost atins pana la acesta varsta, corectarea pozitiei celor doua maxilare unul fata de celalat, si corectarea pozitiei dintilor care au erupt pana in acest moment.

  Detalii tratamente ortodontice copii / adolescenti

Ortodontia pentru adulti

Ortodontie pentru adulti

Nicioadata nu e prea tarziu sa ai zambetul pe care ti-l doresti. Mai demult aparatele dentare erau asociate doar cu copiii si adolescentii, tehnologiile actuale insa permit realizarea cu mare succes a tratamentelor ortodontice si la adulti. Astazi un numar mare de adulti apeleaza la aparatele dentare pentru indreptarea dintilor si corectarea malocuziilor obtinand astfel un zambet...

  Detalii tratamente ortodontice adulti

Chirurgia in ortodontie

Chirurgia ortognatica se ocupa cu repozitionarea maxilarelor in cazul anomaliilor severe, cand doar tratamentul ortodontic singur nu poate ajnge la un rezultat optim functional si estetic, atat la nivelul dintilor cat si aspectul facial (corectarea muscaturii si imbunatatirea profilului). Tratamentul combinat ortodontic chirurgical este utilizat in cazul pacientilor cu malocluzii scheletice (adica maxilarul si mandibula se afla in pozitii incorecte unul fata de altul - mandibula se afla pozitionata prea anterior sau prea posterior fata de maxilar lucru care afecteaza si aspectul facial al pacientului-profil convex sau concav).

  Detalii chirurgie-ortodontie